Öppen idrott ska ge ungdomar mer aktivitet

LAHOLM. För att ge ungdomar chans till fler aktiviteter men även för att kunna testa på olika sporter startar nu Öppen idrott.

– Det har visat sig vara ett framgångsrikt koncept i Kungsbacka och vi tänkte därför även prova det här, säger Carl-Fredrik Stefansson, föreningskonsulent i Laholms kommun.

Från och med i dag, den 2 mars, och åtta fredagskvällar framöver arrangeras Öppen idrott i Laholm för ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern. Då ges ungdomarna möjligheten att prova på olika idrotter. Inledningsvis blir det pingis med BTK Serve i föreningens anläggning Servehallen. Resterande fredagar håller man till i Lagaholmshallarna. Andra fredagar arrangeras bland annat volleyboll, streetdance, fotboll och basket – alla ledda av personer från de lokala idrottsföreningarna.

– Förutom att vi vill ge mer aktiviteter till unga så kan det öppna dörrar för dem in i föreningslivet. I högstadie- och gymnasieålder är det många som faller bort från föreningsaktiviteter – något som är en trend i hela landet, säger Carl-Fredrik Stefansson.

Öppen idrott arrangeras av kommunen tillsammans med Hallands idrottsförbund, Sisu Idrottsutbildarna och de lokala föreningarna. Konceptet har körts i andra halländska kommuner och i Kungsbacka har det visat sig vara ett framgångsrikt koncept.

– Det kan ge mycket. Och även om vissa av ungdomarna redan är engagerade i idrotten så finns det nu möjlighet att eventuellt prova på någon annan sport.

Fredagsaktiviteterna kräver ingen anmälan och är kostnadsfri. Klockan 18-19.30 är det Öppen idrott för tjejer, 20-21.30 för killar.

Publicerad 02 March 2018 11:08

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag