Insänt: "Cyklister som kommer ut på vägarna är en plåga"

INSÄNT. Med anledning av artikeln "Vill göra Båstad och Laholm till cykelmecka" i Lokaltidningen 7/3. Nu vet jag inte så mycket om just denna förening men jag och många med mig tycker att alla cyklister som kommer ut på vägarna vår, sommar, höst är en plåga och inte ett föredöme utan en ren skräck för övriga trafikanter. Många cyklister är hänsynslösa och verkar inte ha trafikvett över huvudtaget.

Ett exempel. Köpmansgatan i Båstad på sommaren är ett problem, men ännu värre när hänsynslösa cyklister fyller gatan. Kör om på insidan mellan bil och trottoar trots att man som bilist blinkar till höger. Livsfara! Många cyklister kör i bredd?! Varför? Många cyklister gör inga tecken alls.

De flesta cyklister följer inte några trafikregler alls och dessutom är det redan trångt på Köpmansgatan. Kommunen har byggt cykelbanor på båda sidor av Köpmansgatan men bara 1 procent av alla dessa cyklister använder dessa. Snälla skona oss från denna plåga!

Bra att man ger ungdomar ett intresse och motion men som det är nu är det medelålders män som bara ska fram och som bara tänker bara på sig själva.

Klas Bolin

Publicerad 03 April 2018 00:00