Gymnasium toppar måluppfyllelse men tappar avseende examen

LAHOLM.

Osbecksgymnasiet håller kvalitet i den nationella jämförelsen Öppna jämförelser för gymnasieskolan 2018 som Sveriges kommuner och landsting nyligen släppte. Men avseende antalet elever som går ut med examen har skolan tappat.

I flera av delarna tillhör Osbecksgymnasiet gruppen "de 25 procent bästa kommunerna i Sverige". Elever på skolans praktiska program har under flera år visat goda resultat med hög måluppfyllelse, en position man behåller även i den senaste rapporten. Resultatet för elever som går på skolans program för fortsatta studier på högskola och universitet har däremot inte varit lika starkt, men av SKLs jämförese framgår att utvecklingen går framåt. Den genomsnittliga betygspoängen för de aktuella program har blivit något bättre. Men Osbecksgymnasiet tappar i avseende att man ligger bland de 25 procent sämsta kommunerna i landet gällande andelen elever – oavsett program – som inom fyra år går ut med examen.

– I förhållande till gymnasieskolorna i Halmstad, Falkenberg och Varberg har Osbecksgymnasiet tagit emot större andel nyanlända ungdomar. En grupp som har ett sämre utgångsläge för att klara av sina studier inom fyra år. Det kan bidra till utfallet, säger Ingela Månsson, verksamhetchef inom kultur och utveckling, på kommunens sajt.

Publicerad 04 April 2018 09:39

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag