Vill uppmärksamma barndiabetes genom konsert

LAHOLM/RÄNNESLÖV.

Lokala sångprofiler och musiker samlas nu för att göra en gemensam konsert till förmån för Barndiabetesfonden. – Vi kände att det är ett ämne som är värt att uppmärksamma, säger Petronella Magnusson, en av initiativtagarna.

Det är tio sångare och musiker med koppling till Laholm som tillsammans med Joyvoicekörerna Båstad och Laholm som kommer att genomföra en konsert i Ränneslövs kyrka i slutet av månaden. Idén kom från Monica Christoffersson och Petronella Magnusson som träffades genom sången för många år sedan. Förutom att de kände att det var dags att göra någonting tillsammans igen vill de göra konserten för ett välgörande ändamål. Efter att ha läst Maria Albjärs (medverkar i konserten) blogg att hennes barn fått diabetes typ 1 var beslutet klart.

– Vi insåg att vi var flera som hade koppling till diabetes och mer specifikt barndiabetes. Så vi bestämde oss för att göra något för barn med sjukdomen, säger Petronella Magnusson.

Konserten kommer att vara en ”glad konsert”, som hon själv uttrycker det, med blandade sånger och genrer.

– Givetvis blir det sånger som berör också. Men vi var alla överens om att det inte ska vara en konsert man känner sig nedstämd av. Vi vill göra denna konsert tillsammans för att hjälpa till att skapa mer resurser till forskning om den överlägset vanligaste livshotande obotliga sjukdom som drabbar barn i Sverige. Nästa gång kanske det är du, ditt barn eller barnbarn som drabbas.

Konserten arrangeras i Ränneslövskyrka den 29 april klockan 18. Biljettintäkterna går oavkortat till Barndiabetesfonden. Medverkande är även Maria Albjär, Christin ”Stina” Martinsson, Emelie Månsson, Håkan Nilsson, Marcus Eriksson, Micke Thelander, Kristina Sahlberg och Ariel Striim. Mer information finns på arrangemangets facebooksida.

Publicerad 06 April 2018 11:07