Programmet klart för vandringsfestival

BÅSTAD.

I höst är det dags för ett nytt evenemang på Bjärehalvön–Båstad Hiking festival. Nu är programmet klart.

Av
Martin Wingren

Den 12-14 oktober går evenemanget, som är första gången det arrangeras, av stapeln. Det blir vandringar på tema mat, natur, äventyr, foto och fågelskådning samt film.

– Det ligger i tiden, det är en stark trend att ge sig ut på vandring i naturen och folk vill vara mer aktiva på semestern. Det blir en härlig naturupplevelse på fina vandringsleder, säger projektledaren Annika Borgelin.

Förutom vandringsturer finns det möjlighet att vara med på morgonyoga eller utflykter såsom en båttur där man får se Bjärehalvöns vandringsleder från havssidan.

– Förhoppningen är att det blir ett stort intresse och ett skönt höstväder. Vi valde att ha det på hösten, dels för att det är kul om det händer något även på hösten och det är fina färger ute och dels är det mysigt att kunna gå inomhus efteråt, säger projektledaren.

Vandringsevenemanget pågår under tre dagar och det går att boka in sig antingen hela helgen eller enstaka dagar. Det blir nio olika turer, bland annat äventyrsvandring i Hovs Hallar, matvandring i Sinarpsdalen och natur- och filmvandring i Hovs Hallar och Torekov.

– Planen är att detta ska bli ett årligen återkommande evenemang. Men vi börjar i år och får se hur det intresset blir och hur det utformas i framtiden, säger Annika Borgelin.

Publicerad 10 April 2018 15:03

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag