Idrottsledare uppmärksammas med stipendier

Av
Martin Wingren

BÅSTAD. Flera idrottsledare har fått stipendium för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Stipendiet är på 10 000 kronor och i Båstad kommun är det följande som blivit tilldelad ett sådant: Marianne Nilsen, Båstad GIF, Patrik Ivarsson, Förslövs IF, Anna Nilsson och Henrik Thronée, Västra Karups IF.

I nordvästra Skåne är det totalt 30 ideella idrottsledare som tilldelas stipendier.

– För 2018 har vi utökat antalet stipendier från 20 till 30. Med satsningen vill vi uppmärksamma de eldsjälar som engagerar sig i ungdomarna och deras fritid, säger Mats Nilsson, ordförande i Stiftelsen Gripen, som är en av drivkrafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Mottagarna av Skånes Idrottsledarstipendier 2018 kommer från Skånes alla 33 kommuner. Totalt delas 250 stipendier ut. Stipendiaterna får 7 000 kr vardera för sina goda ledarinsatser. Deras föreningar får 3 000 kr för att vidareutveckla verksamheten på barn- och ungdomssidan. Bakom utdelningen står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut för tolfte året i rad. Själva utdelningen sker på en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 16 maj. Då delas också fem föreningspris med namnet ”årets förnyare” ut på 25 000 kronor vardera till föreningar som gjort en insats utöver det vanliga.

Publicerad 18 April 2018 09:46

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag