Torekov swimrun arrangeras för första gången i sommar

TOREKOV.

I sommar utökas Torekov Open water med Swimrun. Då väntar en utmaning med kombinerad simning och löpning.

Av
Martin Wingren

–Det är tredje året med Open water och nu kände vi att vi ville göra en ny utmaning. Det är den bästa kusten för swimrun utmed Bjäre, säger Emma Jönsson som är en av arrangörerna.

Swimrun har egentligen sitt ursprung från kustjägarnas träning men det blir en något snällare variant i Båstad, menar Emma Jönsson. Två personer kommer att springa och simma ihop och starten är i Båstad.

– Vi kommer även att ha stafett, det är många som vill prova på och att ta sig igenom 23 kilometer kräver att man är vältränad. Därför kan man räcka över till två andra vid parkeringen i Hovs hallar och vara med en kortare sträcka, säger Emma Jönsson.

Fenomenet swimrun är något som blir allt mer populärt, berättar hon.

– Det har ökat jättemycket, explosionsartat. Intresset finns där och med stafetten så kan fler prova på. Man simmar med skor och springer i våtdräkt, allt har man på sig från början till slutet, säger Emma Jönsson.

Den 25 augusti är det Torekov swimrun. Simningen sker i öppet vatten, och löpningen går mestadels genom Bjärekustens naturreservat men också längs med Båstads sandstränder, genom Norrvikens trädgårdar och fiskeläget Torekov. Torekov swimrun har sin startplats vid Hotell Rivierastrand och målet är vid morgonbryggan i Torekov. Dagen innan är det Torekov Open water. Dagen efter, den 26 augusti, är det Torekov open water.

– Det är mycket folk, runt 1 000 personer i publiken, trots att det är en tidig söndag, säger Emma Jönsson.

Läs mer på www.torekovswimrun.se

Publicerad 15 May 2018 00:00