Buss anpassad till tåget på agendan i Laholm

LAHOLM.

Smör till skolbarn och kollektivtrafik. Det var två av frågorna som var uppe på senaste kommunstyrelsemötet.

Av
Martin Wingren

En stationspendel som är anpassad till tåget, det är en av nyheterna i kollektivtrafikplan 2019. Denna ska ge förbättrade möjlighet att arbetspendla och var uppe på senaste kommunstyrelsemötet. Planen gäller 2019-2021 och problemet enligt kommunstyrelsens ordförande är att det inte är klart när under denna period stationspendeln skulle kunna vara igång.

– Det är den viktigaste biten i kollektivtrafikplanen, det vill vi trycka på, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M).

– Som det är i dag är inte optimalt, säger Erling Cronqvist (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

En annan fråga som avhandlades var en motion från Miljöpartiet om smör till barn i förskola och skola istället för margarin. Partiet föreslog i motionen även att kommunen skulle se över möjligheterna att servera ren och naturlig mat med så få tillsatser som möjligt. Men det var en fråga som var för mycket i detalj att gå in på, menar kommunstyrelsens ordförande.

– Vi håller på att ta fram en livsmedelsplan, något som görs för hela Halland, där man tittar på flera frågor, vi vill se frågan i i sin helhet, säger Elisabet Babic.

Publicerad 17 May 2018 09:00