Tennisprofil tillbaka i Båstad

Har gått tenniscollege i USA

BÅSTAD.

Han var en av de första att gå tennisprofil när det infördes på högstadiet i Båstad. Nu är Willy Hasselberg tillbaka i Båstad efter fyra års studier på tenniscollege i USA.

Av
Martin Wingren

I USA har han kominberat studierna i ekonomi med tennisspelet. Tre timmar tennisträningar blev det om dagen, varvat med utbildning inom business administration. Tiden i Florida har även utvecklat honom som person, menar Willy Hasselberg.

– När jag kom dit så kände jag att lärarna trodde på mig, det påverkade mig väldigt mycket. Från att varit en okej elev så gick jag ut college med beröm, innan så var jag mer oorganiserad. Nu får jag sprida det budskapet vidare, säger han.

Precis som han följde och såg upp till de som var någre år äldre än honom så hoppas Willy Hasselberg nu kunna inspirera ungdomar till att våga realisera sina drömmar och satsa på sporten och vilka vägar som finns att kombinera med annat.

Willy Hasselberg läste på college i St. Augustine, Florida.

Willy Hasselberg läste på college i St. Augustine, Florida. Foto: Privat

– Nu ska jag vara tenniscoach här i Båstad ett år och sedan är planen att återvända till USA och gå en master-utbildning, kanske på University of Miami. Planen är att jag ska bli assistant coach där, för då får jag utbildningen betald, säger han.

Somrarna har han tillbringat hemma i Båstad där han hjälpt till och värmt upp proffsen inför matcherna under tennisveckorna.

– Det kommer jag att fortsätta med och i år får jag även ansvar för de som jobbar med det. Då kommer jag att ge chansen till andra ungdomar, för det har gett mig mycket att träna med proffsen, säger Willy Hasselberg.

Publicerad 18 May 2018 09:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag