Miljoner till klimatprojekt

Av
Martin Wingren

BÅSTAD. 43 skånska projekt får dela på 25 miljoner kronor för att sänka landets klimatutsläpp. I Ängelholm får Tommy Nordbergs åkeri drygt 1,7 miljoner kronor för att kunna byta ut lastbilar mot nya gasfordon som ger betydligt lägre fossila växthusgasutsläpp då de till stor del kommer att tankas med biogas. I Båstad får Rasta Rasta Sverige AB 324 000 kronor för konvertering oljeeldning och direktverkande el

– Eftersom det i övrigt saknas styrmedel för denna del av transportsektorn är det glädjande att Klimatklivet nu kan bidra till omställningen till fossilfria tunga transporter. Nu hoppas vi att fler företag tar tillvara på den här möjligheten att få stöd till inköp av klimatsmarta fordon och arbetsmaskiner, säger Sandra Johanne Selander klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen i Skåne i ett pressmeddelande.

Sedan Klimatklivets start 2015 har 219 klimatsmarta åtgärder beviljats 432 miljoner kronor stöd i Skåne, vilket beräknas leda till minskade växthusgasutsläpp på 120 tusen ton koldioxid-ekvivalenter om året.

Publicerad 25 May 2018 10:53

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag