Laholmsprofiler presenteras i ny utställning

LAHOLM.

Föreningen Gamla Laholm är tillbaka i sommar med en ny utställning, efter uppehåll förra året. De sätter Laholmsprofiler i fokus.

Av
Martin Wingren

Det blir en fotoutställning kring personer från förr och nutid.

– Vi har samlat ihop ett 60-tal namn så vi kan köra utställning tre somrar på raken. Nytt är att vi även kommer att ha presentation och föremål. Vi tror att utställningen kommer att bli uppskattad och mer levande, säger Roy Karlsson som är ordförande i Gamla Laholm.

Förra året hade föreningen uppehåll i sin utställningsverksamhet.

– Vi har haft fotoutställningar på olika ställen men sedan hade vi bekymmer att hitta lokal, efter att Kyrkstallet revs, där vi var innan, säger Roy Karlsson.

Nu blir utställningen på Smedjegatan.

– Det blir foton på bland andra företagare, konstnärer och författare. Personer som betytt något för Laholm, säger Roy Karlsson.

Föreningen firar jubileum och ger i år ut sin 30:e årsbok.

– Vi är en förening som vill värna om den lilla staden och lyfter fram Laholms kulturhistoria på ett lättsamt sätt, säger Roy Karlsson.

Utställning

Utställningen börjar den 28 juni och pågår torsdagar och lördagar till och med den 11 augusti. Öppettider på torsdagar är 16-20 och lördagar 10-13. Det blir även stadsvandringar i anslutning till utställningen och föreläsningar:

Svend Bögh-Andersen, 28 juni och 26 juli kl 19.45

Signe och Viking Lanje, 12 juli kl 18

Kirke Ralph, 2 och 9 aug kl 19.45

Judith Johansson, 11 aug kl 11

Publicerad 08 June 2018 10:50

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag