Ungdomar driver eget företag på sommarlovet

BÅSTAD/ÄNGELHOLM.

UngDrive har dragit igång för sommaren. Det är ett samarbete mellan Båstad, Höganäs, Ängelholm och Örkelljunga som ger ungdomar som går i nian eller på gymnasiet en chans att driva sitt eget företag under sommarlovet.

Av
Martin Wingren

– Det här är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap, och samtidigt göra något meningsfullt under sommarlovet. Närmre 90 procent av deltagarna i fjol angav att de fått ett ökat intresse att starta företag och ännu fler rekommenderar projektet till andra. Det är i år tredje sommaren som UngDrive erbjuds till ungdomar som vill testa på möjligheten att förverkliga en egen idé med hjälp av unga företagscoacher, säger Staffan Taylor projektledare för UngDrive, i ett pressmeddelande.

UngDrive startade den 11 juni med en fem dagar lång gemensam kick-off och introduktionsvecka för ungdomarna i de fyra kommunerna. Introduktionsveckan, som genomförs i Ängelholm, innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna support hela vägen via fysiska träffar, telefon, e-post och Facebook och gruppen träffas också i juli för en gemensam säljdag. I början av augusti samlas deltagarna åter för en avslutande träff, för mer inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra under sommaren.

Totalt har 40 ungdomar rekryterats under våren i de fyra kommunerna.

De fyra kommunerna finansierar och står bakom sommarlovssatsningen ihop med Region Skåne och Stiftelsen Gripen.

Publicerad 12 June 2018 00:00

Lokaltidningen Båstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag