Genrebild: Mostphotos

Säkerheten på skolor ses över

LAHOLM. Olika åtgärder ska höja säkerheten på skolor i Laholm.

Av
Martin Wingren

Efter vårens inbrott på kommunala skolor, där dator för tiotusentals kronor stals, ses nu olika åtgärder över för att höja säkerheten och göra svårare att göra inbrott. Kommunpolis Kristian Nilsson har tillsammas med kommunens utredare inom trygghet och säkerhet, Karin Martini, gjort en inventering av kommunens samtliga 14 grundskolor. Bland annat framkom att buskage nära skolbyggnaderna måste hållas låga, för att inte ge skydd för tjuvar att kunna jobba ostört. Under besök på skolor såg de över dörrar, buskage och lösa anordningar som kan användas för att ta sig in i byggnaderna.

– Generellt sett behöver larmrutinerna ses över. Däri ligger också bättre säkerhetstänk bland personalen, vilket exempelvis kan dryftas på arbetsplatsträffarna. Bättre belysning är en annan åtgärd, säger kommunpolisen i en kommentar på kommunens hemsida och fortsätter:

– Intresset för inbrott påverkas givetvis också av tillgången till datorer på skolorna. Därför är det viktigt att eleverna alltid tar hem sin personliga dator.

Publicerad 18 June 2018 09:43