Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm.

Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm. Arkivfoto: Ida Asplund Ådahl

Ökad samverkan kring insatser

I denna ingår att: vidareutveckla och fullfölja samverkan kring sociala insatsgrupper för att förebygga att vissa individer återfaller i kriminalitet. Arbeta brottsförebyggande med ungdomar i åldern 13-24 år, samverka och arbeta förebyggande mot våldsbejakande extremism, upptäcka, förhindra och förebyggande hedersrelaterat våld och förtryck, fortsätta arbetet med medborgarlöften och vidareutveckla aktiv grannsamverkan i kommunen.

Det var tillförordnade kommunchefen Erland Björkman, biträdande lokalpolisområdeschef Krister Adolfsson, anstaltschef Katarina Nordin Scott och frivårdschef Håkan Zandén som skrev under avtalet.

Förebyggande arbete kring våldsbejakande extremism och hedersrelaterat våld har tillkommit sedan förra överenskommelsen.

Parterna kommer att ha regelbundna träffar.

– Här kan vi resonera oss fram till hur vi ska arbeta på individ eller gruppnivå. Inte minst kriminalvården är en viktig kugge i samband med frigivning av tidigare dömda personer. Med våra sociala insatsgrupper (Laholm är ensam om detta i länet) kan vi hjälpa till med att forma ett liv fritt från kriminalitet, säger Kristian Nilsson i en kommentar på kommunens hemsida.

Publicerad 02 July 2018 08:00