Den anställda visade bort kvinnan från kontoret men denne fortsatte att skrika svordomar.

Den anställda visade bort kvinnan från kontoret men denne fortsatte att skrika svordomar. Foto: Mostphots.

Kvinna hotade personal – attackerade med kaffekopp

Skrek: "jävla hora, slyna, du är psykstörd"

LAHOLM.

En kvinna blev aggresiv mot personal på Laholmshem och skrek svordomar och okvädingsord. När hon visades ut kastade hon sin kaffekopp mot personalen.
– Det är mycket ovanligt att sådant sker, säger Laholmshems vd.

Av
André Kvist

En kvinna hade av tagit sig in till Laholmshems kontor och då hon eftersökte en anställd där. När en anställd berättade att kollegan gått hem började kvinnan skrika och gapa.

"Hon skrek " är du någon jävla övervakare på det här stället, jävla hora, slyna, du är psykstörd" och så vidare", står det i anmälan till Arbetmiljöverket.

Den anställda bad vänligt men bestämt kvinnan att lämna men utanför fortsatte kvinnan skrika. Då slängde hon även en kopp automatkaffe som hon fått av Laholmshem mot kvinnan, turligt nog träffade den inte.

Efter några minuter återkom kvinnan och fortsatte skrika åt den anställda. Hon hävdade också att den anställda ska ha försökt putta henne nerför trappan.

– Vi har under året faktiskt genomfört en företagsövergripande utbildning i just hot och våld, med syfte att just vara förberedd på en situation som denna!, berättar Stefan Lundström, Laholmshems vd och fortsätter:

– Det är mycket ovanligt att sådant sker, vi har fått reaktioner på att vi har så få anmälda situationer och därför har vi jobbat extra hårt med att när saker inträffar så ska det också anmälas. Många av våra anställda kommer i kontakt med mindre trevliga situationer, men det är mycket sällan saker kastas eller annan fysisk manifestation sker.

Som extra åtgärder har man ordnat med samtalsstöd till personalen och gjort en ombyggnad på kundtjänstvåningen för att obehöriga inte ska kunna ta sig in till kontoren. Man arbetar även minst två i kundtjänsten.

– Redan 2015 överlät vi också samtliga störningsärenden kvälls- och nattetid på vaktbolag.

Publicerad 06 November 2018 12:05