Så fort kommunstyrelsen tagit beslut i finansieringsfrågan kan bygget påbörjas.

Så fort kommunstyrelsen tagit beslut i finansieringsfrågan kan bygget påbörjas. Foto: Mostphotos.

Utegym kan bli verklighet

Kommunens snickeri vill ta hand om bygget till halva kostnaden

VÅXTORP/KNÄRED.

Ett 2,5 år gammalt medborgarförslag om två utegym kan nu bli verklighet. Det enda hindret gäller en detalj i finansieringen som kommunstyrelsen nu ska ta ställning till.

Av
André Kvist

I februari 2016 kom ett medborgarförslag om att bygga nya utegym vid motionsslingorna i Knäred och Våxtorp. Kultur- och utvecklingsnämden gav bifall några månader senare och beräkningen var att de två utegymmen skulle kosta en halv miljon kronor.

Avtal med markägare skrevs på och kostnaden var inlagd på budgeten för 2018 då det var tänkt att anläggas detta år. Kommunfullmäktige beviljade också finansieringen för hälften av summan, resten skulle finansieras externt.

Men nu visar det sig att kommunens egna snickeri kan bygga inom ramen för 250 000 kronor. Nämnden har därför begärt att kommunstyrelsen tar bort kravet om extern finansieringen. Så fort det skett finns det inga hinder för att bygget blir av.

Utegymmet i Våxtorp planeras ligga i anslutning till idrottshallen medan det i Knäred föreslås anläggas vid nuvarande elljusspår och idrottsplatsen vid Flammabadet.

Publicerad 07 November 2018 08:20