Två skytteföreningar får bidrag att köpa in nya gevär.

Två skytteföreningar får bidrag att köpa in nya gevär. Foto: Mostphotos.

Föreningar får välbehövda pengar

LAHOLM.

Sju föreningar får bidrag efter att kultur- och utvecklingsnämnden beviljat ansökningar. Wallevi får bevattning, orienterarna får nya kartor och luftgevärsskyttar kan tävla med nya gevär.

Av
André Kvist

Till årets andra omgång av så kallade "övriga bidrag" får sju föreningar lite extra klirr i kassan för speciella insatser. Genom att föra av pengar från aktivitetsbidrag som inte har använts kan man nu dela ut drygt 300 000 kronor.

De båda skytteföreningarna Sydhallands skyttegille och Laholms Skytteförening får 58 000 vardera till gevär, luftpatroner och luftkompressor. De gamla gevären har tio år på nacken och de nya gör det möjligt för ungdomarna att hävda sig i tävlingar mot andra föreningar.

BK Walldia får 56 700 kronor till ett nytt bevattningssystem. Den gamla har "totalhavererat" och planen är att den nya anläggs så fort säsongen är över.

Laholms IF Orienteringsklubb får 15 000 för att uppdatera en gammal karta som används vid skolorientreing. Klubbens egna medlemmar ställer upp och utför arbetet.

Kornhults IK får 64 398 kronor för att bygga om avloppssystemet, något som miljökontoret tidigare gett dem en anmärkning för. Laholms jujutsuklubb kan byta ut sina slitna tränigsmattor då de beviljas 33 300 kronor till nya mattor. Slutligen får Caprifolens Voltigeklubb 16 000 kronor till en ny sadelgjord.

Tre föreningar fick inte ta del av medel i denna omgång utan får vänta till nästa år för att söka igen.

Publicerad 08 November 2018 13:07