En intressant kvar efter att de första tre hoppat av.

En intressant kvar efter att de första tre hoppat av. Foto: André Kvist.

Nya vändor om Laholms Tidning – får ny ägare

"Viktigt för demokratin"

LAHOLM.

De tre intressenter som tidigare velat ta över Laholms Tidning har samtliga hoppat av. Därefter har en ny intressent tillkommit, berättar konkursförvaltare Otto Hallgren.

Av
André Kvist

Över två veckor har gått sedan Laholms Tidning ansökte om konkurs och den sista tidningen kom ut. Tidigt var det tre intressenter som var villiga att ta över verksamheten. Men nu har samtliga hoppat av.

– Det var egentlige tre som visade ett intresse. Den första klev av i förra veckan och i måndags fick jag negativt besked från den andra. Igår kom beskedet att även den tredje intressenten hoppar av, berättar konkursförvaltare Otto Hallgren.

Precis innan den tredje hoppade av hade en ny spelare gett sig innan matchen. Konkursförvaltaren tog kontakt med denne omedelbart efter att intressent nummer tre dragit sig tillbaka.

– Jag har haft en dialog med dem och avvaktar besked om det kvarstår intresse. Det är ju givetvis ett litet vågspel att ge sig in i en sådan här affär och det är ganska snabba beslut som får tas. Det gäller att hitta ett upplägg för en förvärvare.

När tror du att det finns ett besked?

– Det lär inte dröja många dagar, i nästa (denna) vecka möjligen. I nuläget tittar intressenten på möjligheterna att driva verksamheten vidare med namnet Laholms Tidning och utgivningsbeviset då, säger Otto Hallgren och fortsätter:

– Det är först när det blir en affär som det är i hamn, till dess får man helt enkelt leva på hoppet.

På onsdagen rapporterade P4 Halland att Laholms Tidning har fått en ny ägare. Det är laholmaren Mats Olofsson med flera som köpt utgivningsbeviset och nu hoppas på att starta upp tidningen igen.

– Vi är ett stor sällskap här i Laholm som tycker att vi måste göra någonting, för demokratins skull, säger han till radion.

Det är 15-20 stycken personer som samlats och gjort detta för att behålla tidningen, berättar han. En rädsla är att Hallandsposten skulle drar ner på sin verksamhet. Två tidningar skulle bättra på kvalitén och konkurrensen.

Publicerad 08 November 2018 15:57