Antalet inblandade i den grova misshandeln väntas blir fler.

Antalet inblandade i den grova misshandeln väntas blir fler. Foto: Mostphotos & Wikimedia Commons.

Efter brutala gängmisshandeln – åtta unga misstänkta

Åklagaren: "Ett stort antal personer misshandlade dem med olika tillhyggen"

LAHOLM.

Fyra unga personer har häktats misstänkta för grov misshandeln efter fotbollsbråket i slutet av oktober. Ytterligare fyra till är misstänkta för att ha överfallit tre tonåringar med skärp och basebollträn.

Av
André Kvist

Det var den 29 oktober som en fotbollsmatch blev starten till en rättsprocess. Under matchen blev det stökigheter då det förlorade laget blev sura och stämde träff med några ur det vinnande dagen därpå för att reda ut dispyten, skriver Hallandsposten.

Vid 20-tiden på tisdagen ägde uppgörelsen rum på Hällebäcksvägen.

– Tre personer i det ena laget överfölls av ett stort antal personer som misshandlade dem med olika tillhyggen. Efteråt blev de hotade om de skulle gå till polisen, säger kammaråklagare Klas Lundgren, en av två åklagare som är inkopplade i ärendet, till tidningen.

De tre offren är samtliga killar i 16-årsåldern. De fick föras till sjukhuset i Halmstad för vård och förhör av polisen. De åsamkandes "skador, blånader och medvetandesänkning".

Den andra gruppen uppges ha varit mellan 12 och 15 stycken i åldrarna 17 till 23 år. De ska ha varit utrustade med bälten och basebollträn.

Förra måndagen anhölls ett flertal personer för misshandeln. Fyra häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Ett antal är också misstänkta för övergrepp i rättssak.

De häktade är samtliga bosatta i Laholms kommun, två är 18 år, en är 19 och en är 23 år. Samtliga förnekar brott. De är inte de enda som är misstänkta för inblandning i misshandeln.

– Fyra personer till, som är under 18 år, har varit frihetsberövade. De är släppta, men misstankarna kvarstår, säger Klas Lundgren.

Fler personer kan vara inblandade och antalet tilltalade kan komma att växa, uppger åklagaren. Sju föräldrar har även anmält att deras familjer utsatts för upprepade hot under veckan. Hot som sätts i samband med uppgörelsen efter fotbollsmatchen.

Åtal väntas väckas senast den 22 november.

Publicerad 12 November 2018 00:00