Matilda Ewaldh tar emot sitt pris av landshövding Lena Sommestad på Halmstads slott.

Matilda Ewaldh tar emot sitt pris av landshövding Lena Sommestad på Halmstads slott. Foto: Pressbild/Länsstyrelsen Halland.

Laholmstjej utsedd till årets unga kock

"En person som aldrig ger upp"

LAHOLM.

Hallands matakademi har utsett årets vinnare och det är Matilda Ewaldh från Laholm som får priset för sin otroliga drivkraft.

Av
André Kvist

Årligen utser akademin Årets unga kock, bästa seniorrestaurang, samt bästa skolrestaurang. I år gick priset som länets unga kock till Laholmsdottern Matilda Ewaldh. Juryns motivering löd:

”Matilda Ewaldh har visat exceptionella talanger för kockyrket. Hon har ett stort intresse, otroligt driv och stort engagemang för matlagning. Hon är också en lagspelare som också utmärkt sig som en person som aldrig ger upp utan fortsätter till målet är uppnått.”

De övriga vinnarna var Älvgårdens kök och matsal som bästa seniorrestaurang från sin grundliga matkonst och omtanke av de äldre. Ankarskolan får priset som bästa skolrestaurang. Två lärare fick hedersomnämnande; Fredrik Sollenius och Katja Olsson som båda är restauranglärare vid Falkenbergs gymnasium.

Publicerad 14 November 2018 00:00