Boende i området tog sig an rondellen och klippte gräset, som de tyckte var opassande högt.

Boende i området tog sig an rondellen och klippte gräset, som de tyckte var opassande högt. Foto: Privat

Bybor klippte till Trafikverkets rondell: "Dryftades över en god middag"

Slog de sig samman och plockade fram gräsklipparna

BÅSTAD.

Cirkulationsplatsen vid infarten till Båstad via Italienska vägen/KattvikKattviksvägen är eftersatt när det gäller skötsel, hade boende i området tyckt under en tid. Då slog de sig samman och plockade fram gräsklipparna och klippte helt enkelt gräset i rondellen själva.

Av
Martin Wingren

– Detta dryftades över en god middag i lördags kväll och då blev det bestämt, att vi sticker ut och fixar till det själva. Det var fint väder på söndagsmorgonen och det blev en kul grej, det var många som uppmärksammade det, säger Maria Knutsson som bor i området.

Hon tycker att det är synd att inte cirkulationsplatsen sköts bättre.

"En halvmeter högt ogräs"

– Minsta lilla by i Spanien, är det nåt de lägger krut på så är det rondellen. Det är första intrycket när man kör in i ett samhälle. Vi tycker att den kunde dekoreras med något. Det är säkert en tanke med att det bara ska vara en tom gräsyta men då kan den ju i alla fall skötas. Det var en halv meter högt ogräs. Nu är den åtminstone fin inför advent.

Ni kanske ska ta över driften av rondellerna i Båstad?

– Haha, nja. Någon annan får gärna ta över stafettpinnen i så fall. De boende i Hemmeslöv kan sköta den vid Entré Båstad.

Trafikverket har ansvar för skötseln av cirkulationsplatserna i Båstad. De har varit på plats och sett att det blivit klippt i rondellen.

– Jag var där och tittade och såg att det var nyklippt. Vi har inget emot att privata fastighetsägare klipper gräset utanför sin villatomt men det är ett nytt grepp att klippa i en cirkulationsplats, säger Jan Nordstrand på Trafikverket.

Myndigheten har röjning längs med vägen och i cirkulationsplatserna en gång på sommaren och en gång på hösten.

– Ibland vill kommunerna ha högre standard och det är ok om de vill göra något mer. I Båstad har man velat ha utsmyckning under tennisveckorna till exempel och det har vi hittills sagt ja till, säger Jan Nordstrand.

Publicerad 22 November 2018 11:45