Paret kom över en mängd tillhörigheter, bland annat en dator, mobiltelefoner och en gitarr, genrebild.

Paret kom över en mängd tillhörigheter, bland annat en dator, mobiltelefoner och en gitarr, genrebild. Foto: Mostphotos.

Par gav sig ut på "stöldturné" i Skåne

Laholmskvinna döms nu av tingsrätten

LAHOLM.

En 37-årig man och en 38-årig kvinna gav sig i våras ut på en stöldturné. De kom över flera kyrkliga tillhörigheter innande de både slutligen greps i Hörja i Hässleholm.

Av
André Kvist

Helsingborg tingsrätt gör bedömningen utifrån kvinnans egna upgifter att: "hon var väl medveten om att hon deltog i en stöldturné och hon vart fall delaktig dem att vara chaufför."

Den 38-åriga kvinnan döms för flera brott som ska ha skett under en dryg månad, från slutet av mars till början maj. Hon och den 37-åriga mannen har i slutet av mars på flera håll utfört stölder i grannkommuner. Enligt kvinnan själv var planen att åka till soptippar i Hässleholm för att stjäla skrot.

Hon berättar att hon då tagit många tabletter och var påverkad. Kvinnan ville inte delta i mannens "race", inbrotten.

De båda har medverkat vid ett inbrott i Riseberga och ett mot Höörs församling. Samt stölder från både Klippans och Tyringe pastorat. De ska även ha sonderat terrängen i Åstorps kommun.

Man ska senare om natten ha försökt komma åt metall- och elektronikskrot i Hässleholms kommun. Kort därefter fick parets äventyr ett abrupt slut, stöldförsöket stannar vid just försök då en väktare stoppade de både. Polis kunde senare gripa paret.

Kvinnan dömdes senast i februari i år för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Denna gång döms hon för stöld vid tre tillfällen, stöldförsök, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Hon döms av Helsingborgs tingsrätt till skyddstillsyn.

Angående mannen är han även åtalad för ovan nämnda brott, mannen har dock ingen boendeadress och det är oklart om även han hör hemma i Laholms kommun. Det är inte klart om han döms eller frias för de misstänkta brotten.

Publicerad 27 November 2018 11:03