Foto: Mostphotos/Privat

Erotisk spänning i Båstad

"Det är en spänningsroman i genren erotic sports crime"

BÅSTAD.

Jessica Blomberg är dubbelt aktuell med böcker, som delvis utspelar sig i Båstad. Den ena är en erotisk spänningsroman och den andra en ungdomsbok.

Av
Martin Wingren

Tidigare har Jessica Blomberg, som har hus i Hemmeslöv och som tillbringade mycket av sin uppväxttid hos släkten i Båstad, bara gett ut kursböcker. Nu ville hon skriva en fiktiv berättelse. Resultatet blev "Maratonblod", en erotisk sport/spänningsroman som handlar om en självupptagen och framgångsrik läkare vid namn Douglas Öster, med psykopatiska drag som börjar visa ett allt mer iskallt beteende. Besatt av att bli en bättre löpare, börjar läkaren dra nytta av sina kunskaper för att bloddopa sig för att nå bästa möjliga träningsresultat men börjar även utnyttja både män och kvinnor sexuellt i sin jakt "på optimal sexuell njutning", som bokomslaget avslöjar.

– Maratonblod är en spänningsroman för vuxna i genren erotic sports crime, som är en speciell lite ny genre. För det första är det löpning som är den röda tråden. Sedan är det brott som begås. De erotiska scenerna är inget jag slätat över utan allt beskrivs i detalj. Det är hett med erotic crime-litteratur i USA och jag ville skriva något som är inne och modernt, säger Jessica Blomberg som arbetar som gymnasielärare i Ljungby.

Författaren är själv löpare och har sprungit flera maraton, både i Sverige och utomlands. Hon berättar att handlingen växte fram i löparspåret.

– Tänk vad som kan hända här, tänk om jag stött på någon läskig typ, säger hon och fortsätter:

– Jag sålde boken för fullt i samband med Stockholm marathon och Göteborgsvarvet men man behöver inte vara löpare för att läsa den.

Autentiska miljöer förekommer i boken och författarens hem i Hemmeslöv är utgångspunkten för Douglas Östers ställe.

– Där är han en del, därför kommer Båstad med i boken. Läsaren får följa med på löparrundor in till Båstad, jag beskriver detaljerat kustremsan där, fiskekajen, Pepes bodega och tennisveckor. Ett helt kapitel utspelar sig på Hotell Riviera. Men boken utspelar sig även i Stockholm, Göteborg, Ljungby, Spanien och Dubai, säger Jessica Blomberg.

Den andra boken med Båstad-koppling är ungdomsboken "I andarnas spår".

– Jag fick abstinensbesvär när jag lämnat in min första bok och ville skriva något mer men inte samma som innan utan rikta den mot ungdomar. Den handlar om ett ungdomsgäng som gillar att spela Anden i glaset och får kontakt med andra sidan. Huvudpersonen blir mer besökt av de här andarna än de andra. De har ett budskap till henne. Där är både spänning och kärlek. Familjen som huvudpersonen tillhör har sommarhus i Båstad och handlingen utspelar sig i Hemmeslöv, säger Jessica Blomberg som berättar att hon påbörjat uppföljare till båda böckerna som hon planerar att ha klara innan sommaren nästa år.

Publicerad 06 December 2018 09:25