Daniel Niklasson är en av grundarna till Mellby padel center.

Daniel Niklasson är en av grundarna till Mellby padel center.

Ny padelhall lockar ung som gammal

"Padel har exploderat i Laholm"

Mellbystrand.

Nu är den nya padelhallen igång på Idévägen i Mellbystrand. Det är den första hallen i landet enligt Adidas nya koncept.

I den grå plåtladan öster om E6 finns fem banor för uthyrning.

– Vi är tre stycken som satt igång det här projektet. Det fanns ingenstans att spela och då tänkte vi att då bygger vi en hall, säger Daniel Niklasson som spelat padel sedan Sveriges första bana byggdes hemma i Båstad för cirka tio år sedan.

Daniel Niklasson fungerar som sportchef och tränare medan Jesper Olovsson som arbetar som anläggare har hållit i bygget. Trion kompletteras av Christian "Kryddan" Eriksson som sköter försäljning och sponsorbiten.

– Padel har exploderat i Laholm. Det har funnits länge i Båstad men ha kommit till Laholm genom de två kommunägda banorna inne i Laholm. Här tyckte vi det var ett bra läge nära E6, säger Daniel Niklasson.

Mellby padel center öppnade den 22 december. Enligt Daniel har de haft personer mellan sex år upp till 80 år som spelat.

– Det är en väldigt bred sport som i princip alla kan spela. Tennis är för svårt för gemene man men alla kan få över bollen på ett eller annat sätt i padel, säger Daniel Niklasson.

Hallen i Mellbystrand är det första enligt ett Adidas-koncept.

– Vi har köpt ett koncept där det ingår deras banor, bokningssystem, shop och tränarutbildning. Vi tyckte det var ett bra koncept, vi vill ha kvalité här.

Belysningen är takhängd för att inte blända spelarna och hallen är ljudisolerad. På sikt ska en läktare färdigställas för publik.

– Det har varit bra beläggning. Vid fyra idag kommer det vara fullt på alla banor, säger Daniel Niklasson.

Den som vill spela bokar en bana via en app eller hemsida. Det går att spela från klockan 6 på morgonen till midnatt, även under tider då hallen är obemannad. Den nya föreningen Mellby padelklubb ska hålla i tävlingar och träning.

– Jag gissar på att det ska komma in 200-300 medlemmar. Vi ska bedriva juniorverksamhet, lunchpadel, tävlingar och göra allt för att få hit folk så att de mår bra, säger Daniel Niklasson.

Hur många vet vad padel är idag?

– Idag vet nog 80 procent men för fyra år sedan kanske det var 30 procent, säger Daniel Niklasson.

PADEL

Padel är en racketsport som främst utövas i latinamerika och Spanien. Sporten spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash.

Publicerad 08 January 2019 10:38