Laholmshem lämnar stationshuset.

Laholmshem lämnar stationshuset. Foto: André Kvist.

Laholmshem flyttar: "Blir svårare för kunderna att nå oss"

Lämnar stationshuset för Trulsgården

Laholm.

Idag fredag går flyttlasset. Då lämnar delar av Laholmshem det gamla stationshuset. Från och med den 14 januari öppnar det kommunala bostadsbolaget på Trulsgården.

Av
Felix Alnemark

Från och med måndag finns kundtjänst, bovärdar, fastighetsskötare och städledning på Trulsgården. Den nya adressen är inte lika central som stationshuset.

– Det kommer bli svårare för kunderna att nå oss. Men idag sker nästan all kundkontakt via telefon och internet. Det kan vara så att enda gången man kommer hit är när man skriver på kontraktet. Det möjliggör att vi kan flytta kundtjänsten. För 20 år sedan hade inte flytten varit möjlig. Då hade vi flyttat för långt från kunderna, säger Stefan Lundström, VD på Laholmshem.

Senare under året packar också ingenjörerna och ekonomiavdelningen flyttlådorna och ansluter till Trulsgården. Totalt kommer cirka 65 personer sitta i de nya lokalerna.

Vi behöver sitta tillsammans

– Vi behöver sitta tillsammans. Vi har suttit på tre olika ställen. Syftet är att samordna verksamheterna och då är det ett bra sätt att sitta tillsammans. 2015 tog vi över även kommunens fastighetsdrift så nu har vi fastighetsdriften för skolor, förskolor och äldreboenden, säger Stefan Lundström.

I år fyller Laholmshem 70 år. Det ska firas den 24 januari klockan 18. Föranmälan krävs senast 16 januari och då offentliggörs också vilken lokal festligheterna sker i.

– Det blri ett seminarie om Laholmshem nu och då och i framtiden, säger Stefan Lundström.

Publicerad 11 January 2019 11:00