Rådhuset i Laholm

Rådhuset i Laholm Foto: Leif Ingvarson

Rådhuset ska fyllas med kultur

Kommunen vill ha dina idéer

LAHOLM.

Det 220 år gamla rådhuset är en av de mest anrika byygnaderna i staden. Senaste decceniet har de använts till kontor men snart ska det bli kultur i huset.

Kommunen vill att rådhuset ska bli ett hus öppet för allmänheten, med kulturinriktning. Nu vill kommunen veta vad medborgarna tycker att huset ska användas till.

– Det har suttit sju personer i lokalerna men idag sitter bara två och vi har skickat en tjänsteskrivelse till politikerna att kolla på det. Vi utnyttjar inte lokalerna fullt ut idag, säger Patrik Karlsson, avdelningschef på kultur och fritid.

Senast 31 januari kan den som vill lämna ett förslag på mejladress turist@laholm.se eller lämna ett brev i turistbyråns reception.

Vi riskerar att få mejlboxarna översvämmade men det är ett roligt problem i så fall.

– Just nu värderar vi inte idéerna utan samlar bara in vad folk tyckt. Vi riskerar att få mejlboxarna översvämmade men det är ett roligt problem i så fall. Jag är taggad, säger Patrik Karlsson.

Parallellt pågår diskussioner direkt med kommunens föreningar om hur huset kan användas.

Ett förslag på driftsform ska till politikerna i kultur- och utvecklingsnämndens möte i mars.

Redan har två förslag inkommit.

En kvinna skriver så här: "Jag tycker det skulle bli en plats där vi visar vår rika historia i bygden på ett interaktivt och lekfullt sätt. Lite som det är på Varbergs fästning. Du kan går runt och lära dig men du kan också klä ut dig och leva dig in i denna tid. Om detta görs fräsch och tilltalade så har vi besök av skolor, familjer och semesterfirare under hela året."

En man vill visa bygdens historia: "Jag tycker det skulle bli en plats där vi visar vår rika historia i bygden på ett interaktivt och lekfullt sätt. Lite som det är på Varbergs fästning. Du kan går runt och lära dig men du kan också klä ut dig och leva dig in i denna tid. Om detta görs fräsch och tilltalade så har vi besök av skolor, familjer och semesterfirare under hela året."

Publicerad 17 January 2019 16:18