Parkarbete brukar vara ett vanligt sommarjobb.

Parkarbete brukar vara ett vanligt sommarjobb. Foto: Pia G Johansson/Mostphotos

Snart dags att söka sommarjobb

Störst chans att få en plats för den som aldrig arbetat

LAHOLM. Den 18 februari öppnar antagningen för feriearbeten i Laholm. "Först och främst prioriterar vi de som inte haft sommarjobb tidigare" säger Lisette Jakobsson, ferieansvarig på kommunen.

Feriearbetena i Laholm riktar sig till de som går i ettan eller tvåan på gymnasiet. Den som blir antagen får arbeta tre veckor på sitt sommarlov.

– Den som söker får välja mellan minst två områden som den vill arbeta inomskriver ett personligt brev och cv. Därefter läser vi de personliga breven och matchar mot olika arbetsplatser.

Mitt första jobb var att sälja glass på stranden

Vad har du för tips till den som ska skriva ett personligt brev?

– Man ska skriva vad man är intresserad av, tycker är kul och vad man vill lära sig mer av. Så kan man skriva vad som är ens starka sida.

Vilka arbetsplatser som är aktuella i år är inte klart än. Men det kan vara inom omsorgsarbete som äldrevård, förskola och fritids eller olika läger för yngre barn, parkarbete eller storkök.

Ansöker gör man på laholm.se/feriearbete mellan den 18 februari-11 mars. Om man får en plats beror lite på hur många lokala företag som väljer att delta och hur många ansökningar som kommer in. Senast 1 april ska de sökande får besked.

– Först och främst prioriterar vi de som inte haft sommarjobb tidigare. Målet är att alla som gått ut gymnasiet någon gång haft ett jobb, säger Lisette Jakobsson.

Vad var ditt första jobb?

– Mitt första jobb var att sälja glass på stranden. Det var min första kontakt med arbetslivet. Det var mycket slit.

Publicerad 17 January 2019 11:39