Lag-Sm i dressyr arrangeras i Laholm i sommar

Lag-Sm i dressyr arrangeras i Laholm i sommar Foto: Mostphotos

Glädjesamtalet: Dressyr-SM till Laholm

"Vi satt och planerade Öppet hus när de ringde så vi kunde fira direkt"

LAHOLM.

Nyligen satt de drivande i Laholms ryttarförening i planeringsmöte när telefonen ringde. Det var ridsportförbundet som undrade om klubben ville arrangera dressyr-SM för lag i sommar.

– Det var bra att de ringde just då. Efter några motfrågor tackade vi ja och kunde fira direkt! säger Jeanette Eriksson, anläggningsansvarig.

Så sent som i somras arrangerade Laholms ryttarförening Voltige-SM och det spelade in när frågan ställdes till klubben om en ny SM-tävling.

– De började med att berömma oss och den fina anläggningen, säger Jeanette Eriksson.

Än så länge återstår många detaljer kring tävlingen som arrangeras 24-28 juli. På lördag håller arrangörsgruppen sitt första planeringsmöte. SM-tävlingen kommer införlivas i den årliga tävlingen Sommardressyren som Laholms ryttarförening haft i 25 år

– Vi vet inte hur många lag det blir. Vi får titta på hur många det var på förra SM på Öland. Minst ett lokalt lag lär ställa upp.Vi får se vilka hästar som är friska och vilka ryttare som är hemma. Vi hoppas få en del domare från Danmark och Norge. Det är roligt om det inte är samma som alltid, säger Jeanette Eriksson.

Så funkar det

Rangordningen i SM avgörs av det sammanlagda procenttalet efter finalen (Prix S:t Georges/Intermediaire I). Samtliga ryttares resultat räknas och det lag med högsta sammanlagda procenttalet (tre decimaler) vinner. Slutar två eller flera lag på samma procenttal, placeras det lag före, vars ryttare har det enskilt bästa resultatet i Intermediaire I i förhållande till de andra lagen med samma procenttal. källa: Svenska ridsportförbundet.

Publicerad 18 January 2019 07:00