Genrebild: Mostphotos

Vinnare utsedda – de ska bygga i nytt bostadsområde

BÅSTAD.

Nu är två vinnare utsedda i markanvisningstävlingen för området Heden, där det ska växa fram flera nya bostäder.

Av
Martin Wingren

Från början var det 13 förslag till markanvisningstävlingen. Under hösten var det 11 förslag som gick vidare och nu är det alltså två kvar som står som vinnare.

Området, som ligger i norra Båstad, 800 meter från havet och 1,5 kilometer från järnvägsstationen, är tänkt att bebyggas med runt 150 bostäder.

Det nu aktuella området är cirka 45 000 kvadratmeter stort och är den sista av tre utbyggnadsetapper.

Det blir GBJ Bostadsutveckling som kommer att ta sig an två områden, ett med totalt 53 hyresrätter fördelade på 1-4 rum och kök och ett med bostadsrätter, totalt 69 lägenheter fördelade på ettor till fyror. Det blir hus i både två och fyra våningar. ”Det ska vara lätt att leva ett rikt liv och ta vara på allt som omgivningen

ger, från havet ett stenkast bort till de böljande kulturlandskapen

i närområdet. Att det sedan är enkelt att ta sig

till och från via den närliggande tågstationen är bara ytterligare

ett plus för området. Vi vill skapa ett ekologiskt hållbart boende”, skriver företaget i sin presentation av sina planer.

Den andra vinnaren är Karin Petterssons arkitektbyrå och Victurum. Området innehåller totalt 36 lägenheter varav tolv stycken lägenheter uppförs som parhus och 24 stycken uppförs i mindre enheter om tre lägenheter per hus.

”Genom att hålla enheterna små får man en närmare relation till grannarna vilket bidrar till ett tryggare boende. Sammansättningen leder också till en varierad ålder och livssituation hos de boende.”, skriver företagen i sin presentation.

Publicerad 19 January 2019 07:00