Catharina Elofsson är nytillträdd bibliotekschef i Båstad.

Catharina Elofsson är nytillträdd bibliotekschef i Båstad. Foto: Martin Wingren

Flera nyheter på biblioteket efter renovering och nyinvigning

"Är viktigt för demokratin"

BÅSTAD.

Nu har biblioteket öppnat igen efter att varit stängt sedan den 10 december för renovering. Biblioteket är en viktig mötesplats, enligt kommunstyrelsens ordförande som nyinvigde det.

Av
Martin Wingren

Vi har fåttNytt golv, en ny barnboksavdelning och en öppnare yta som mötesplats. Det är några av sakerna som ändrats när biblioteket nu öppnats igen. Bibliotekschefen Catharina Elofsson och kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M) invigde biblioteket på nytt.

– Vi är glada för vår biblioteksverksamhet i Båstad. Biblioteket har viktiga demokratiska uppgifter för att människor ska kunna ta en aktiv del i vårt samhälle. Det är en viktig instititution som binder ihop samhället och det är extra glädjande att kunna satsa på barn och ungdomar, säger Johan Olsson Swanstein.

Biblioteket har fått en ny bilderboksavdelning för de minsta.

Biblioteket har fått en ny bilderboksavdelning för de minsta. Foto: Martin Wingren

Per invånare satsar Båstad 681,5 kronor på biblioteken. Det placerar Båstad på plats 2 av Skånes 33 kommuner, något som Lokaltidningen skrivit om tidigare.

– Det signalerar att vi värnar om kulturen i Båstad och att biblioteket är jätteviktigt. Ambitionen är att fortsätta ha en bra biblioteksverksamhet, det är en plats där folk kan träffas, säger kommunstyrelsens ordförande.

Biblioteket har efter nyöppnandet blivit mer öppet och välkomnande, menar nytillträdde bibliotekschefen Catharina Elofsson.

Bibliotekschef Catharina Elofsson och kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M) invigde biblioteket på nytt.

Bibliotekschef Catharina Elofsson och kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M) invigde biblioteket på nytt. Foto: Martin Wingren

– Vi har lagt ett nytt golv som kommer att hålla bättre och när vi gjorde det så fick vi flytta om allt. Då kunde vi få en mer öppen yta med sittplatser som ger en mer öppen entré, det blir en trevligare mötesplats. Vi har ställt alla hyllor så att det även blir en mer öppen känsla i biblioteket. Sedan har de minsta barnen fått ett nytt eget rum med böcker och sagor, säger bibliotekschefen.

Hon eftersträvar ett levande bibliotek.

– Jag vill lyssna in de som jobbar här och allmänhetens synpunkter, säger Catharina Elofsson.

Catharina Elofsson, nytillträdd bibliotekschef.

Catharina Elofsson, nytillträdd bibliotekschef. Foto: Martin Wingren

Publicerad 21 January 2019 11:57