Kameraövervakning vid Förslövs station är önskvärt, menar polisen.

Kameraövervakning vid Förslövs station är önskvärt, menar polisen. Foto: Mostphotos

Polisen vill se kameraövervakning efter bilbränderna i Förslöv

Flera bilar drabbade vid stationen

FÖRSLÖV.

Den senaste tiden har det varit flera bränder i Förslöv, både vid stationen och i samhället. Polisen misstänker att det är ungdomar som ligger bakom och vill se kameraövervakning på parkeringsplatsen vid stationen.

Av
Martin Wingren

– Som vi ser är det ungdomsrelaterat. Det har varit fler bränder i Förslöv, Även i närheten av skolan, där vi letar i ungdomskretsar. Det är viktigt komma ihåg att där är säkert många ungdomar som vet mer än vi vet och saker delas säkert i sociala medier i slutna grupper och vi behöver information för att kunna lösa det, säger kommunpolisen i Båstad Axel Johansson.

Dels handlar det om att utreda brotten men dels även att arbeta förebyggande. Där kommer bland annat kameraövervakning in, menar kommunpolisen.

– Att förbättra säkerheten o tryggheten på parkeringsplatsen som ju ligger ensligt. Det handlar framför allt om belysning, den inte dålig i dag ska jag säga för jag har inte hunnit bedöma den. Kameraövervakning är också bra att ha, det handlar även om att minska risken för bilinbrott.

När kameraövervakning skulle kunna vara på plats är dock för tidigt att säga, enligt kommunpolisen.

– Det är svårt att avgöra, det är en verksamhet man måste begära tillstånd för och det är en uppstartsträcka på det. Det är bättre att få bra lösningar på plats än förhastade, säger Axel Johansson

Axel Johansson, kommunpolis i Båstad.

Axel Johansson, kommunpolis i Båstad. Arkivfoto: Ida Asplund Ådahl

Publicerad 25 January 2019 08:26