Skärmklipp: Laholms kommun

Oenigt fullmäktige klubbade ny skola

Grönt ljus för nya Skottorpsskolan

SKOTTORP.

Beslutet att bygga ut Skottorpsskolan innebär också att förskolan Mumindalen rivs. Kostnaden för kalaset beräknas till 164 miljoner kronor.

Mumindalen kommer att rivas för att ge plats åt en ny skola på två våningar. Förskolan ersätts med en ny byggnad med fyra avdelningar i den nordöstra delen av skolområdet. Om allt går enligt plan så ska skolan vara klar hösten 2021.

– Det är en av de större investeringarna vi gör även om kommunstyrelsen var oenig om hur vi ska gå fram och hur fort. Det är en process som pågått väldigt länge. Det kom fram förslag som inte höll som man göra om samtidigt som föräldrarna sa att det var väldigt pressat där nere. Därför kör vi fram det här ärendet, säger Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande.

Vill inte se förslösning av skattepengar

Men beslutet att riva en fullt fungerande förskola har väckt debatt.

Skärmklipp: Laholms kommun

– Vi vill yrka på återremiss. En ny skola måste byggas så fort som möjligt och egentligen snabbare än så men det är egentligen bara en ny skola vi ska ha, inte en ny förskola med en avdelning till. Vi Kristdemokrater vill inte se förslösning av skattepengar som det kommer bli om man river den nästan nyrenoverade förskolan Mumindalen. Vi yrkar på återremiss för det finns flera andra alternativ, säger Jörgen Nilsson (KD).

Skiss: Laholms kommun

Även Medborgerlig samling och Sverigedemokraterna krävde återremiss. Men förslaget klubbades med 28 röster mot 12. En person avstod från att rösta.

Under tiden som Mumindalen rivs kommer förskolebarnen gå i paviljonger fram till att den nya förskolan är klar.

Idag finns bara en klass i varje årskull men med den nya skolan blir det två parallellklasser. Det innebär att skolan kan växa från cirka 165 elever till runt 320 elever.

Publicerad 30 January 2019 09:52