Kommunen ansöker om kamerabevakning på stationerna i Båstad och Förslöv.

Kommunen ansöker om kamerabevakning på stationerna i Båstad och Förslöv. Foto: Mostphotos

Efter skadegörelse och stölder – nu ansöker kommunen om kameraövervakning på stationer

Stationer drabbade av flera incidenter

BÅSTAD/FÖRSLÖV.

Nu ansöker kommunen om att få sätta upp kameror vid Förslövs station. Detta efter den senaste tidens bilbränder och stölder.

Av
Martin Wingren

Kommunen hoppas kunna förebygga skadegörelse, överfall och förhindra brott.

"Båstads station och Förslövs station har under en tid varit utsatta för skadegörelse i form av bilbränder och även stöld. Båstads kommun vill säkerställa att allmänheten ska kunna åka till våra stationer och känna sig trygga och säkra vid våra stationer", skriver kommunen i sin ansökan till Datainspektionen och nämner vidare i ansökan: "Det förekommer mycket förstörelse och vandalism... det skapar stor otrygghet hos besökarna... att de riskerar att bli överfallna och att gärningsmännen kommer undan."

Övervakningen ska ske på parkeringsytorna vid Båstads respektive Förslövs station.

"Vid Båstads station och Förslövs station finns det ingen verksamhet kopplad direkt till stationen. Områdena är belysta och det finns p-bevakning under sommarhalvåret och till en mindre del under vinterhalvåret, men trots att det finns fysisk närvaro vissa dagar och tider, så sker det ändå inbrott och skadegörelse på framförallt bilar och cyklar".

Polisen har tidigare uttryckt sig positiv till kamerabevakning.

– Att förbättra säkerheten o tryggheten på parkeringsplatsen som ju ligger ensligt. Det handlar framför allt om belysning, den inte dålig i dag ska jag säga för jag har inte hunnit bedöma den. Kameraövervakning är också bra att ha, det handlar även om att minska risken för bilinbrott, sade kommunpolisen i Båstad Axel Johansson i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

Båstads station.

Båstads station. Foto: Mostphotos

Publicerad 07 February 2019 09:40