Foto: polisen

Polisen bjöd hemlös passagerare på pizza

"Vi tar men vi ger"

LAHOLM.

Som Lokaltidningen berättade under torsdagen greps många bilförare i natt i Laholm misstänkta för diverse brott. Nu delar Polisen med sig på Facebook av en fin historia från nattpasset.

Av
Felix Alnemark

Nattens händelser var inte bara prov på dåligt omdöme med många narkotikapåverkade och berusade förare. Se länken ovan.

Medan en förare togs med av polisen för provtagning blev passageraren kvar med de kvarvarande poliserna. Passageraren var känd av polisen sedan tidigare på grund av missbruk och kriminalitet. Vissa nätter sovar mannen i bilar eller helt enkelt där han hittar en plats.

När polisen frågade honom om han var hungrig fick de ett jakande svar.

– Kollegan gick därefter till sin polisbil där 1/3 av den nyligen intagna pizzan fanns kvar i kartongen och gav den till mannen. Sedan stod vi där tillsammans. Mannen åt sin pizza, drack en öl och hade det för en liten stund allmänt gött. (Ja på riksväg 24 gäller inte lokal ordningsföreskrift om alkoholförbud. Ölen var hans egna medtagna). Och jag tror trots situationen att han var ganska nöjd med utfallet. En regnig kväll, ett tragiskt livsöde men ett fint agerande av en kollega! Vi tar men vi ger ibland tillbaka! skriver polisen på sin lokala Facebooksida.

Facebookupdateringen

Polisen i Halmstad och Laholms Facebooksida

"Vi tar men vi ger!

Inatt hade vi återigen trafikkontroller på riksväg 15, 24 och 25. Totalt kontrollerade vi c:a 350 fordon varav ett flertal förare numera är misstänkta för rattfylleri. Ett 20-tal personer fick böter för diverse fortkörning eller andra fordonsbrister.

Då flera bilförare även saknade körkort såg vi till att deras bilar togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet.

Och det var under ett sådant här tillfälle som vi mötte en person som har ett ganska liknande förflutet som flera andra vi brukar möta på. En lång period av missbruk, brottslighet och helt enkelt ett tufft liv.

Mannen som är känd av oss sen innan åkte som passagerare i en bil där föraren tillika ägaren flera gånger fått sina bilar beslagtagen av Polisen i södra Halland.

När föraren blev ivägkörd i polisbil för blodprovstagning och förhör fick passageraren vara kvar på platsen med oss.

En av mina kollegor frågade mannen, som vissa nätter sover i bilar eller där han helt enkelt hittar en plats, om han var hungrig. Han svarade ganska snabbt ja på den frågan.

Kollegan gick därefter till sin polisbil där 1/3 av den nyligen intagna pizzan fanns kvar i kartongen och gav den till mannen.

Sedan stod vi där tillsammans. Mannen åt sin pizza, drack en öl och hade det för en liten stund allmänt gött. (Ja på riksväg 24 gäller inte lokal ordningsföreskrift om alkoholförbud. Ölen var hans egna medtagna).

Och jag tror trots situationen att han var ganska nöjd med utfallet. En regnig kväll, ett tragiskt livsöde men ett fint agerande av en kollega!

Vi tar men vi ger ibland tillbaka!

/ Fredrik"

Publicerad 07 February 2019 14:46