Kommunen säger nej till ungdomsbostäder på platsen.

Kommunen säger nej till ungdomsbostäder på platsen. Foto: Mostphotos

Nej till 100 studentlägenheter och äldreboende

Markägare får kalla handen av kommunen

LAHOLM.

En markägare vill bygga 100 studentlägenheter/ungdomsbostäder och ett särskilt boende med plats för 60 äldre. Men kommunen är kallsinniga till planerna.

Av
Felix Alnemark

Det handlar om en fastighet som ligger i Östra Nyby en kilometer söder om tätorten. Men kommunen tycker att platsen ligger för långt från centrum för att det ska passa unga och äldre.

Jag tycker att svaret var lite konstigt

– Jag tycker att svaret var lite konstigt för det ska ju byggas massa bostäder här i sinom tid. Du kanske hör maskinerna från LSS-boendet som byggs här för fullt, säger markägaren och byggentreprenören Mats Olofsson, när Lokaltidningen pratar med honom över telefon.

I ansökan hänvisar Olofsson till skolan Academy of Tech and Business Education planer i Laholm angående behovet av studentbostäder. Men skolkoncernen har fått nej av myndigheterna av flera anledningar.

– Det kan ju bli ungdomsbostäder också, säger Mats Olofsson.

Har du någon plan B? Kan det blir andra typer av bostäder?

– Ja, det kan det bli. Jag har inte en susning vad det blir, säger Mats Olofsson.

Kommunen menar också att det godkända planprogrammet som ligger direkt norr om Olofssons fastighet ger förslag på områden för flerbostadshus och service som skulle kunna inrymma den typ av boende som föreslås av Mats Olofsson.

Lokaltidningen har sökt Laholms samhällsbyggnadschef och ansvarig planarkitekt.

Publicerad 08 February 2019 09:12