Länsstyrelsen upphäver kommunens bygglov gällande provisorisk återvinningscentral i Förslöv.

Länsstyrelsen upphäver kommunens bygglov gällande provisorisk återvinningscentral i Förslöv. Genrebild: Mostphotos

Länsstyrelsen stoppar planer på återvinningscentral

Upphäver bygglovet för provisorisk station i Förslöv

FÖRSLÖV.

Länsstyrelsen upphäver kommunens bygglov för en tillfällig återvinningscentral i Förslöv. Detta efter att företaget Lindab överklagat kommunbeslutet.

Av
Martin Wingren

Den befintliga återvinningscentralen i Svenstad stängs i slutet av mars och det är mot bakgrund av detta som kommunen planerat en tillfällig central i Förslöv tills annan lösning är på plats. Lindab lämnade in en överklagan och hänvisade bland annat till oro för ökad trafik i området.

Länsstyrelsen upphäver nu kommunens bygglov. Bland annat menar myndigheten att en återvinningsstation inte tillåts enligt gällande detaljplan för området vid Killerödsvägen/Bokesliden där den provisoriska återvinningscentralen skulle ha placerats.

Efter att återvinningscentralen i Svenstad stängts kommer kommunen att hänvisa till återvinningscentralen i Ängelholm.

– Vi kommer inte att kunna stå klara med en provisorisk lösning då utan tvingas hänvisa till Ängelholm. Vi arbetar på att minimera den tiden och kunna stå färdig med någon provisorisk lösning, säger Anders Jansson, projektledare på kommunen.

Det finns olika möjligheter för kommunen att gå vidare, enligt projektledaren.

– Nu har länsstyrelsen sagt sitt. Det kan vara till exempel en överklagan från vår sida, det går även att titta på andra alternativ. Vi behöver titta ihop med NSR vad länsstyrelsens beslut får för följder, säger Anders Jansson.

Publicerad 18 February 2019 11:51