För Felicia Schillström, bördig från Västra Karup, väntar studier i Sydkorea.

För Felicia Schillström, bördig från Västra Karup, väntar studier i Sydkorea. Foto: Privat

Från Båstad ut i vida världen

Ska studera i Seoul

BÅSTAD.

För Felicia Schillström, med rötter i Västra Karup, väntar upplevelser i Sydkorea när hon ska studera en termin i Seoul. Drömmen är att arbeta på ambassaden där i framtiden.

Av
Martin Wingren

Felicia Schillström, uppvuxen i Västra Karup och numera statsvetenskaps-student på Linnéuniversitet i Växjö, är en van Asien-resenär som har varit i såväl Thailand som Singapore och Bangladesh. Nu väntar studier i Sydkorea under en utbytestermin.

– Jag har varit i många länder i Asien men aldrig besökt Sydkorea. Jag är intresserad av det okända och landet lockade mycket. Det är spännande med allt som händer som man ser på tv, säger Felicia Schillström som bland annat ska läsa om relationerna mellan Nordkorea och Sydkorea, mänskliga rättigheter och internationella relationer.

– Mina två stora inspirationer är min samhällslärare på Akademi Båstad och min morfar som bodde i Bangladesh några år.

Hon kommer att bo på ett campus med många internationella studenter i den sydkoreanska huvudstaden.

– Jag hoppas få nya kontakter runt om hela världen. Utforska landet och länderna runt omkring, säger Felicia Schillström.

När hon är tillbaka väntar ett års ytterligare studier i statsvetenskap i Växjö men tanken är att försöka återvända till Sydkorea.

– Vi har praktik sista terminen och då tänkte jag söka till svenska ambassaden i Seoul, det är drömmen. Jag tror att det kan vara ett plus i kanten att jag studerat där ett halvår. Förutsättning är bara att jag tycker om Seoul, säger Felicia Schillström och skrattar.

– Sedan vet jag inte vad som väntar, statsvetenskap är en bred utbildning så det finns många möjligheter, fortsätter hon.

Publicerad 19 February 2019 10:56