Knäred och Våxtorp får utegym till sommaren.

Knäred och Våxtorp får utegym till sommaren. Foto: Photographee.eu - stock.adobe.com

Satsningar på utegym, badplats och konstgräsplan

Här är investeringsnyheterna som blir av i år

LAHOLM.

Laholms kommun kommer lägga 3,8 miljoner kronor på olika kultur- och fritidssatsningar i år. Bland annat blir det flera nya utegym.

Av
Felix Alnemark

Några av satsningarna är investeringar som inte slutfördes eller påbörjades 2018 och därför flyttas över till i år.

– En del investeringar var avsedda för 2018, men blev inte genomförda. Det beror på att vi hade en del omstruktureringar på kultur- och fritidsförvaltningen och under en del av året var chefslösa. En annan anledning var att den nya konstgräsplanen i Veinge överklagades, säger Andreas Meimermondt, verksamhetschef.

De satsningar i investeringsbudgeten som ligger i pipeline är nya utegym i Knäred och Våxtorp, Glänningesjöbadets renovering, yrkesprogram 100-byggnaden, Campus Laholm inventarier till aktivitetskonceptet blackbox, satsningar på arbetsträning och daglig verksamhet.

– Vi har platsutredningar för utegymmen och håller på att genomföra processen och ta fram vilket material det ska vara. Målet är att de ska stå klart under våren eller till sommaren även om vi inte kan säga det till 100 procent, säger Andreas Meimermondt.

Dessutom är det grönt ljus att börja anlägga den nya konstgräsplanen i Veinge.

– Där börjar vi så fort vädret blir fördelaktigt, säger Andreas Meimermondt.

Andra nyheter i år som Laholmarna kommer märka av enligt Meimermondt är ny utrustning i nya Glänningehallen och självbetjäningsautomater på folkbiblioteken.

Publicerad 10 March 2019 06:00