Hollywood eller Båstad? Så här skulle det kunna se ut på Hallandsåsen om några röster från invånarna fick bestämma.
Hollywood eller Båstad? Så här skulle det kunna se ut på Hallandsåsen om några röster från invånarna fick bestämma.
Foto/montage: Leo Plöen/Båstads kommun
Kommentarer
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Nytt intresse för Hollywood-skylt i Båstad


Vad tycker du?

Borde Båstad ha sin egen ”Hollywood-skylt”? Mejla oss din åsikt på redaktion.bastad@lokaltidningen.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

BÅSTAD. Tre år har gått sedan förslaget om en Hollywood-inspirerad skylt på Hallandsås dök upp. Och intresset lever kvar.

Så sent som i slutet av november inkom en synpunkt och önskan in till Båstads kommun: ”Jag har tänkt många gånger när man blickar ut över vackra Båstad, att det skulle vara snyggt med en stor belyst skylt ”BÅSTAD” på sluttningen bakom brandstationen á la Hollywood”.

Senast idén var på tapeten var i november 2013 när då tioåriga Sara Mikaelsdotter från Vejbystrand inkom med förslaget om en tretton meter höga ”Hollywood-bokstäver” som skulle välkomna till Båstad.

– Jag blir jätteglad när det kommer in sådana här idéer från engagerade invånare, säger Birgitta Sjöberg, kommunikationschef i kommunen.

Under hennes fem år i tjänsten har idén dykt upp ett par tillfällen. Men omständigheterna gör att ett förverkligande av skylten kan bli problematiskt.

– Med tanke på att det är kostsamt och att kommunen inte äger marken så har det hittills inte varit någon politiker som har nappat på idén.

–  Om man vill komma med förslag till politiken råder jag till att skicka in ett medborgarförslag så kommunfullmäktige kan behandla det. För att kunna göra det måste man vara skriven i kommunen, poängterar kommunikationschefen.

LÄS MER: "Hollywood-skylt en rolig idé"


Publicerad: 20. december 2016 08:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Båstad & Laholm

Startsidan just nu