Tirtha Rasaili, Veronica Hjelm eller Pia Johnsson finns på Öppen mottagning.
Tirtha Rasaili, Veronica Hjelm eller Pia Johnsson finns på Öppen mottagning.
Foto: Laholms kommun
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Öppen mottagning ska ge nyanlända stöd


Öppen mottagning

... kan besökas av personer som är asylsökande och personer som beviljats tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd som flykting eller av andra skyddsskäl, samt anhöriga till dessa målgrupper. Öppen mottagning finns på Lantmannagatan 3 och kan besökas onsdagar 8.30-12.

LAHOLM. Sedan en dryg månad tillbaka finns en öppen mottagning för nyanlända i Laholms kommun. Syftet är öka möjligheterna till en bra etablering i samhället.

Som en del av Laholms integrationsarbete finns nu en öppen mottagning för nyanlända. Enligt mottagningssamordnaren Tirtha Rasaili ska det vara en hjälp att ge en bra start i Laholm och det svenska samhället för personer med flyktingbakgrund som är bosatta i Laholms kommun.

– Vi har varit igång i drygt åtta veckor nu och många har olika frågor som vi kan hjälpa till med, exempelvis genom hänvisa till rätt myndighet, säger han.

Hos den öppna mottagningen ges information om kommunen men även praktisk hjälp med ansökningar som är viktiga.

– Vi försöker att besvara både små och stora frågor. Tanken är att det ska vara öppet om att man kan komma förbi och fråga oss på öppen mottagning. Men får vi mer komplicerade frågor, så bokar vi in ett möte med tolk om det behövs, säger Tirtha Rasaili.

Under de här veckorna har det varit varierande tryck på öppen mottagning.

– Det handlar nog om att det är sommar. Men några veckor var det många som kom. Vi har en utmaning i att berätta om att vi finns så att de nyanlända ska hitta till oss. Men det kommer nog att underlättas med tiden, säger mottagningssamordnaren.

 


Publicerad: 09. augusti 2017 13:15
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Båstad & Laholm

Startsidan just nu