Johanna Lundqvist Björn är glad över stöttningen. Här fick bygdegården hjälp med utemiljön genom stöttning av stiftelsen Gripen.
Johanna Lundqvist Björn är glad över stöttningen. Här fick bygdegården hjälp med utemiljön genom stöttning av stiftelsen Gripen.
Foto: Ida Asplund Ådahl/Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Smultron ska lösa resterande finansiering av bygdegårdrenovering


ÖSTRA KARUP. Renoveringen är pågående på Östra Karups bygdegård, ett arbete som stöttas genom både statliga och kommunala medel. Men föreningen är fortfarande i behov av pengar för att slutföra förvandlingen. Därför börjar man nu att sälja ”smultron”.

Att sälja smultron, som innebär en plakett med donerarens namn på – om man vill – samt att en smultronplanta planteras på gården. Det är det nya initiativet som ska finansiera det återstående av renoveringen av Östra Karups bygdegård.

Sedan tidigare har man från Boverket tagit emot 900 000 kronor för en omfattande renovering (med krav att föreningen själv skulle bidra med 360 000 kronor), samt 500 000 kronor från kommunen.

För pengarna har man bland annat kunnat skapa en egen entré till vävstugan och rusta upp  värmesystem, luft och vatten, isolera och byta fönster.

Men för att nå de ambitioner man har tänkt sig för bygdegården, behövs ytterligare tillskott.

– Bland annat behöver vi rusta upp köket med vitvaror och även ha möbler till festlokalen med plats för 55-60 personer. Därför kommer vi nu sälja smultron, till provatpersoner och företag, för att kunna göra bygdegården till det smultronställe och mötesplats den har potential för, säger Johanna Lundqvist Björn, ordförande på Östra Karups bygdegård.

I ett längre perspektiv kommer det att finnas mer att göra.

– Fasaden behöver renoveras, taket kommer att behöva bytas, säger ordföranden.

Ideella krafter har möjliggjort en stor del av arbetet idag.

– Vi är så glada för att det finns många som vill hjälpa till, säger Johanna Lundqvist Björn.

LÄS OCKSÅ:

Pengaregn över Östra Karups bygdegård

Framåt för Östra Karups bygdegård


Publicerad: 12. oktober 2017 16:30
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Båstad & Laholm

Startsidan just nu