Tävlingarna i Båstad i sommar väntas bli välbesökta precis som vanligt.

Tävlingarna i Båstad i sommar väntas bli välbesökta precis som vanligt.

Efter terrordåden:

Hinder sätts upp i Båstad

"Vi följer givetvis vad som händer"

Av
Gustav Persson

TENNIS. Efter de många terrorattackerna under året är säkerheten en het fråga inför sommarens tennis i Båstad. Hinder kommer att sättas upp för att förhindra fordon att komma in på känsliga områden.
Precis som vanligt väntas det bli en tennisfest i Båstad i sommar. Sedan förra sommaren har dock flera hemska terrordåd skett runt om i Europa och i Sverige. Därför är säkerheten förstås i extra fokus inför sommarens tävlingar.
– Man kan ju först och främst säga att tävlingen är extremt stor globalt sett, så egentligen är det inte lilla Båstad som ligger i fokus. Globalt sett jobbar vi med Lagardére, som är ett väldigt stort bolag som har arenor och många stora evenemang runt om i världen, mycket större än Båstad. Så vi ligger väldigt långt före i arbetet redan där. Sen tittar vi ju varje år på hur vi kan göra säkerheten bättre. Oavsett vad som händer i världen jobbar vi alltid framåt, säger Viktor Hägerström, produktionschef för Lagardére sports tennis och golf.
Precis som tidigare år jobbar man tätt med ATP (männens tour) och WTA (kvinnornas tour) som har en stor vana från mängder av tävlingar världen över. Säkerheten är givetvis viktig för arrangören men enligt Hägerström skiljer sig säkerhetsarbete inte markant i år mot tidigare år.
– Vi följer givetvis vad som händer. Nu har det varit flera händelser med fordon och då får man titta på hur man kan göra det bättre just för den biten. Men det här med att sätta upp grejer för vägar och sånt är inget som är nytt. Det har vi gjort förr. Där har vi legat före.
– Vi vet att vi har en stor väg ovanför arenan och vi har använt saker där förr som uppenbarligen ingen har tänkt på. Men det blir så klart en het fråga nu.
Arrangörerna räknar med 70 000 till 80 000 besökare. Att Båstad är en liten ort jämfört med var många andra tävlingar går är inget som påverkar säkerheten.
– Nej, i och med att vi har bra kontakt med hela världen året om. Bara för att det här är lilla Båstad tror man att vi ligger efter men vi jobbar väldigt globalt. Säkerhetstänket är samma om det är Båstad eller New York.

Publicerad 12 June 2017 05:00