Den barnporrsdömde läraren medverkade på videolänk under förhandlinger på grund av anonyma hot.

Den barnporrsdömde läraren medverkade på videolänk under förhandlinger på grund av anonyma hot. Foto: Felix Alnemark

Barnporrsdömde läraren arg på Skolinspektionen och medierna

"Jag varken kan eller vill vara i skolans värld längre"

LAHOLM.

Läraren i Laholms lämplighet utreds för en eventuell anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd. Nu tackar han nej till Skolinspektionens inbjudan om ett personligt möte. Han riktar också kritik mot myndigheten och känner sig uthängd i medierna.

Av
Felix Alnemark

Läraren som dömdes för barnporrbrott utreds av Skolinspektionen efter Lokaltidningens avslöjande om att han åtalades för barnporrbrott. Mannen har köpts ut från ett stort antal skolor efter misstankar om att ofredat flickor sexuellt.

Laholm gav mannen tillräckligt goda referenser för att han skulle kunna börja jobba i en annan kommun. Trots att de köpte ut mannen för över en miljon kronor då han ansågs ha vidrört flickor sexuellt i skolan.

Nyligen erbjöds läraren att besöka Skolinspektionen i Lund för att få veta mer om utredningen om hans lämplighet. Nu svarar han att han inte är intresserad att delta, i ett mejl till Skolinspektionen.

– Jag beslutade i samband med avslutet på min sista anställning som lärare att jag inte skall fortsätta i denna bransch. Mycket tragisk då jag vet att jag gjort stor skillnad för väldigt många elever! skriver läraren.

Han tycker att han är med om en mycket tragisk historia där han känner att han blivit dåligt "hanterad" från första stund och även "galet uthängd i media".

– De anklagelser som skett under mina yrkesår skulle jag kunna bemöta i varje enskilt ärende, men till vilken nytta?

Han beskriver vidare hur han i vissa stunder tappat allt vad han normalt står för och i några chattar betett sig helt "oförklarligt" vilket han menar att han tar ansvar för i och med domen i Halmstad tingsrätt.

Läraren är även kritisk till att Skolinspektionen mött media utan att ha samtalat med honom.

– Att ens diskutera ett ärende som inte varken är behandlat, ännu mindre beslutat är för mig helt oförklarligt. Angående min lärarlegitimations vara eller inte vara, tillika eventuell varning är irrelevant då jag inte varken kan eller vill vara i skolans värld längre, avslutat mannen sitt mejl.

Publicerad 04 April 2019 15:18