Den dömde mannen i 50-årsåldern har fällts tre gånger tidigare för grov olovlig körning. Trots återfall i brott klarade han sig undan fängelse.

Den dömde mannen i 50-årsåldern har fällts tre gånger tidigare för grov olovlig körning. Trots återfall i brott klarade han sig undan fängelse. Foto: Adobe Stock

Mopedist dömdes för grov olovlig körning – igen

Fjärde domen för körkortslös man

LAHOLM. En man i 50-årsåldern haffades misstänkt för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott under en mopedfärd mellan Knäred och Laholm. Återfallet var det fjärde och mannen dömdes till 120 dagsböter.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i början av februari i år som polisen stoppade mannen på Lagavägen i Laholm. Han uppgav att han kört från Knäred och kunde inte uppvisa något giltigt körkort.

Polisen uppfattade även att mannen var narkotikapåverkad och medtog honom för kroppsbesiktning. Analysen visade också att mannen var påverkad av ett narkotikaklassat läkemedel som han inte hade recept för.

I den färska domen från Halmstads tingsrätt erkänner mannen brott och domstolen konstaterar att han under tre år, 2014–2017, dömts i tre fall av grov olovlig körning.

”Kedjan av lagföringar bryts inte av något uppehåll på två år eller mer”, står det i domen men trots det lyckades mannen undvika fängelse.

Förklaringen är att den senaste olovliga körningen skedde på moped och därför gjorde rätten bedömningen att dagsböter för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott var tillräckligt.

Publicerad 13 June 2019 18:33