Laholms GK:s ordförande Pär-Åke Eriksson fick under onsdagen ta emot en check på 200 000 kronor av Laholms Sparbanks vd Lars-Göran Persson.

Laholms GK:s ordförande Pär-Åke Eriksson fick under onsdagen ta emot en check på 200 000 kronor av Laholms Sparbanks vd Lars-Göran Persson. Foto: Privat

Sparbanken stöttar golfprojekt i Våxtorp

Ger 200 000 kronor i bidrag till Laholms GK:s blivande äventyrsbana

VÅXTORP. Det går bra nu för Laholms golfklubb. Häromdagen rasslade det in 3,1 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden. Under onsdagen berikades klubben med 200 000 kronor i bidrag från Laholms Sparbank – pengar som går till bygget av den nya äventyrsbanan.

Av
Rickard Gustafsson

De positiva nyheterna kommer slag i slag för Laholms golfklubbs ungdomssatsning. Under onsdagen överlämnade Laholms Sparbanks vd, Lars-Göran Persson, över en check på 200 000 kronor till golfklubbens ordförande Pär-Åke Eriksson.

Tillsammans med bidraget från Allmänna Arvsfonden, som LT kunde berätta om i tisdags, har klubben dragit in 3,3 miljoner kronor till banprojektet som är budgeterat till 5,5 miljoner kronor.

– Det är ett jättestort bidrag från Laholms Sparbank. Varenda krona är viktig i vår målsättning att få hela det här projektet finansierat genom bidrag, säger Jyrki Välimäki, klubbchef på Laholms golfklubb.

Vi tycker att det här är en väldigt bra satsning.

För Laholms Sparbank var bidraget det enskilt största under de 19 år som Lars-Göran Persson arbetat som vd. Just satsningen på en bana för barn, ungdomar och funktionshindrade var det som fick bankens styrelse att lätta på lädret.

– Vi gav lika mycket pengar här som till bryggan i Skummeslövsstrand för vi tycker att det här är en väldigt bra satsning, säger Lars-Göran Persson.

Faktum är att banken var den första organisation som golfklubben kontaktade när tankarna på projektet formulerats.

– De kontaktade oss på senvåren i fjol och frågade om vi var intresserade att backa upp det här. Jag stämde av med styrelsen och återkom med ett positivt besked att under förutsättning att de får ihop finansieringen så stödjer vi dem med 200 000 kronor, berättar Lars-Göran Persson.

Från golfklubbens sida återstår nu att håva in 2,2 miljoner och klubbchefen Jyrki Välimäki är hoppfull att kunna få ihop summan utan att klubbens ekonomi belastas.

– Laholms Sparbanks stöd visar att det finns krafter i Laholms kommun som delar vår vision om att få fler ungdomar att idrotta. För det är ju det det här projektet handlar om och förhoppningsvis öppnar det här dörren för fler företag som vill vara delaktiga.

Publicerad 13 June 2019 14:52