Det tar inte mer än några sekunder för en tjuv att krossa rutan och stjäla värdesaker som ligger i bilen.

Det tar inte mer än några sekunder för en tjuv att krossa rutan och stjäla värdesaker som ligger i bilen. Foto: Adobe Stock

Nya bilinbrott på parkeringar utmed E6

Tyska och norska turister blev bestulna under midsommarafton

MELLBYSTRAND/SNAPPARP. Firandet av den svenska midsommaren fick sig en törn för de tyska och norska turister som utsattes för bilinbrott under midsommarafton. Dussintals bilägare har de senaste månaderna drabbats.

Av
Rickard Gustafsson

Två nya bilinbrott har anmälts till Laholmspolisen. Den första familjen som drabbades var norska husbilsägare som vid 13-tiden på midsommarafton stannade till på Mellby Center för att shoppa.

När de kom ut från köpcentret hade en okänd gärningsman brutit upp sidodörren på husbilen och roffat åt sig plånbok, mobiltelefon och kreditkort.

En stund senare var det en familj från Tyskland som utsattes. De hade stannat till på en parkering vid rastplatsen i Snapparp och när de återvände till bilen upptäckte de att en ruta krossats och tjuven hade plockat med sig en handväska innehållande plånbok med 300 euro och id-handlingar.

Laholmspolisen kan inte nog betona hur viktigt det är att inte lämna värdesaker kvar i bilen. En krossad ruta och en fullbordad stöld tar bara några ögonblick att genomföra.

Publicerad 24 June 2019 15:30