Daniel ”DK” Westerlund och Kristina Sahlberg hälsar alla leksugna välkomna till Strandlyckans surfcafé.

Daniel ”DK” Westerlund och Kristina Sahlström hälsar alla leksugna välkomna till Strandlyckans surfcafé. Foto: Johan W Jönsson Foto: Johan W Jönsson

Surfcafé med många möjligheter

Strandkalaset till helgen

MELLBYSTRAND.

Ett surfcafé har slagit upp portarna i Mellbystrand. Kristina Sahlberg, Ariel Striim och Daniel ”DK” Westerlund driver caféet. – Alla som vill ha roligt är välkomna till oss, säger DK och skrattar.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Strandlyckans surfcafé är stället för den som vill leka och uppleva. Det finns många möjligheter. Caféverksamheten med fullständiga rättigheter är bara en del.

– Det är som ett aktivitetscenter där man ska kunna chilla, slappna och leka, säger Kristina Sahlberg.

– Lämna stressen bakom dig och kom till oss, säger DK.

Själen i Strandlyckan finns kvar med café, glassförsäljning och minigolf (banan har piffats till) men nu kan man även hyra SUP-brädor, surfkajaker och vindsurfingutrustning.

Dessutom är det after beach varje dag med fint väder. Det finns också möjlighet att brottas brasiliansk jujutsu, spela musik och teater.

– Vi försöker få till en levande scen. De som vill får komma hit och köra lite spontanjam på eget bevåg. Det ska vara lite vardagsrumskänsla, säger Sahlberg.

Strandkalaset den 13-14 juli kommer att vara centrerat till området kring Strandlyckans surfcafé i år. Det blir Kiterace, SUP-tävling, Mini-Robinson med tidigare Robinsonvinnaren DK och Strandmästarnas mästare bland mycket annat.

– Det blir chill stämning hela sommaren helt enkelt, säger DK.

Daniel ”DK” Westerlund vann Robinson ifjol. Han lärde känna Kristina Sahlberg och Ariel Striim i vintras. Nu är han ”platschef” på surfcafét.

– Ariel och Kristina har så många projekt runt detta men jag finns alltid här och tillsammans driver vi verksamheten, säger han.

Han bor i en husvagn på Marias camping två kilometer från cafét. Husvagnen köpte han för vinstpengarna han fick när han vann Robinson.

– Det tar inte många minuter för mig att cykla till och från jobbet. Jag hade aldrig varit i Mellbystrand innan men det passar väl in i mitt luffande, skrattar han.

På cafét jobbar man med lokalt tema.

– Vi vill ha så mycket lokala produkter som möjligt. Ölet är från Veinge och det kommer hit en kille och bakar surdegsbröd till våra paninis. Vi har dessutom riktig kvalitetsglass. I sommar kommer vi ha både rosé- och mojitoglass, säger Kristina Sahlberg.

– Detta är ett ställe där man ska kunna vara sig själv. Det händer massor och det finns något för alla, avslutar hon.

Publicerad 08 July 2019 00:00