Torsdagskvällarna på stán är tillbaka.

Torsdagskvällarna på stán är tillbaka. Foto: Arkiv

Torsdagskvällarna på stán är tillbaka

"Vi sa att vi kör två bra kvällar och satsar ordentligt"

LAHOLM.

Torsdagskvällarna på stán kommer tillbaka även under 2019. I år är sjätte året som Attraktiva Laholm arrangerar aktiviteter två kvällar i juli. – Jag tycker att det är viktigt med liv och rörelse i vår lilla stad. Det behövs, säger Jessica Svensson från Attraktiva Laholm.

Av
Johan W Jönsson

Torsdagskvällarna på stán har blivit en riktig klassiker. Det var dock nära att dem försvann men Jessica Svensson på Smycket ur och guld i Laholm ville annorlunda.

– Jag ville så gärna ha dem kvar och har varit drivande de sex senaste åren, säger hon.

Sedan dess har det varit två kvällar istället för fyra. Det är en kostnadsfråga men också en arbetsfråga.

– Vi sa att vi kör två bra kvällar och satsar ordentligt. Det är mer lagom. Det blir mycket ideellt jobb som kostar mycket kraft, säger Sara Paulsson, ordförande i Attraktiva Laholm.

I år är kvällarna på stán den 18 och 25 juli. Det blir som vanligt hoppborg och ponnyridning för barnen. Musikunderhållning. Knallar med mat och annat. Affärerna i centrum håller öppet till klockan 20.

"Torsdagskvällarna är viktiga för att vi ska ha en riktigt levande stad", säger Jessica Svensson. Foto: Johan W. Jönsson

Den första kvällen arrangeras ihop med Laholmscyklisten som har sitt tredagarslopp 19-21 juli. De kommer dela ut nummerlappar och ha cykeluppvisning.

Kvällen avslutas med Nattloppet. Det blir alltså liv och rörelse i centrum fram till en bra bit efter midnatt.

Den andra kvällen blir det uppvisning av Vallberga gymnastikförening och line dance.

– Och mycket annat, säger Jessica Svensson och fortsätter:

– Torsdagskvällarna är viktiga för att vi ska ha en riktigt levande stad. De lockar även mycket turister och många barnfamiljer. Det är bra att folk får upp ögonen för det stora utbud som finns i Laholm, avslutar hon.

"Vi sa att vi kör två bra kvällar och satsar ordentligt. Det är mer lagom", säger Sara Paulsson, ordförande i Attraktiva Laholm. Foto: Johan W. Jönsson

Publicerad 16 July 2019 00:00