Kvinnan från Laholm gjorde en rejäl tabbe när hon klev in på polisstationen i Halmstad för att skaffa nytt pass. Polisen kände doft av cannabis och grep henne misstänkt för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Kvinnan från Laholm gjorde en rejäl tabbe när hon klev in på polisstationen i Halmstad för att skaffa nytt pass. Polisen kände doft av cannabis och grep henne misstänkt för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Foto: Adobe Stock

Skulle skaffa pass hos Polisen – togs med knark och knivar

Polisen: ”Ibland blir det nästan lite för enkelt”

LAHOLM/HALMSTAD.

En kvinna från Laholm gjorde under måndagen en riktig fadäs när hon på bar gärning greps på polisstationen i Halmstad dit hon kommit för att skaffa sig nytt pass. Med sig in på polisstationen hade kvinnan både knark och knivar och är nu misstänkt för flertalet brott.

Av
Rickard Gustafsson

Ibland överträffar verkligheten dikten. Som under måndagseftermiddagen, i Halmstad, när en kvinna från Laholm stegade in på polisstationen för att skaffa sig ett nytt pass.

Kvinnan, som bokat tid för pass, saknade giltiga identitetshandlingar och kunde därmed inte bevisa för personalen i receptionen att hon var hon. För att lösa situationen kom hon med en ärlig men udda begäran.

– Hon bad oss om hjälp för att bli identifierad, eftersom hon var känd av polisen sedan tidigare, berättar Dan Larsson på Laholmspolisen.

Sagt och gjort. Två polismän kom ner från huset och klev ut i receptionen. Och nog märkte de två konstaplarna hennes närvaro.

Polismännen kände inte bara igen henne utan också igen doften av cannabis. I stället för nytt pass medtogs hon för kroppsbesiktning. Inte nog med det, för när kvinnan visiterades hittade polisen även misstänkt narkotika och hon bar dessutom på två stycken knivar.

– Ibland blir det nästan lite för enkelt för oss, säger Dan Larsson.

Laholmskvinnan är nu misstänkt för narkotikabrott (bruk och innehav) och brott mot knivlagen. Om kvinnan fick ett nytt pass förtäljer inte historien.

Publicerad 06 August 2019 00:00