Ulf Thronée fick en bra start som tränare i Laholms FK med vinst 5-1 borta mot Råå.

Ulf Thronée fick en bra start som tränare i Laholms FK med vinst 5-1 borta mot Råå. Foto: Johan W Jönsson

Pangstart för Thronée - LFK vann stort

"Sprang kanske någon extra meter"

LAHOLM.

Laholms FK fick en kanonstart på hösten efter sommaruppehållet. Råå besegades med 5-1 på bortaplan. – Det var skönt! Vi gör en bra match som lag, säger nye tränaren Ulf Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Han fick bara två träningar på sig att sätta sin prägel på laget. Det var tillbaka till grunderna med 4-4-2-uppställning. Enkelt försvarsspel, hårt jobb och två anfallare.

– Vi vill sätta försvarsspelet nu i början, och hitta upp med bollar på fötterna på våra forwards och det lyckas killarna med. Vi får både 1-0 och 2-0 och kontrollerar det bra, säger Thronée.

Gjenis Zeqiri bröt igenom och gjorde 1-0. 2-0 var ett märkligt mål där hemmamålvakten tappade bollen och Rasmus Liedmans avslut rakt framifrån långsamt rullade över mållinjen.

Efter paus reducerade Råå till 1-2 efter inlägg.

– Vi slår oss till ro lite i början på andra och släpper in dem i matchen men 3-1-målet kommer väldigt lägligt, säger Thronée.

Charlie Boson fick chansen som anfallare bredvid Gjenis Zeqiri, och tog den. Han satte snyggt dit LFK:s viktiga trea.

– Efter det är det vår match igen. Charlie gjorde en riktigt bra match nu när han fick spela på sin rätta position. Han är smart, täcker av ytor defensivt och gör ett jättebra jobb. Det händer mycket både kring honom och Gjenis, berömmer Thronée.

Det var en kollektivt bra insats

Nils Hedström kom in från bänken och gjorde 4-1. På stopptid spikade Gjenis Zeqiri slutresultatet med sitt 5-1-mål.

– "Maccie" (Marcus Nilsson) och "Ragnar" (Lucas Ragnarsson) låg bra i mitten och hade spelet framför sig. Yttermittfältarna kröp in och hjälpte till. André (Josefsson) och Johan (Wikström) höll rent bakåt. Dessutom kom avbytarna in allihopa. Det var en kollektivt bra insats, säger Thronée.

LFK:s spjutspets och bästa målskytt Otto Nilsson (åtta mål) stod över matchen på grund av skada.

– Han har en förmodad stressfraktur i foten men ska kolla upp det en gång till. Han blir troligtvis borta fyra-sex veckor.

Ändå gör ni fem mål?

– Ja, det är goa tecken. Vi har en bredd som vi inte haft tidigare och Charlie kliver upp där och gör en jättebra match.

Ville spelarna visa upp sig lite extra nu när det var din första match?

– Det är möjligt att de kanske sprang någon extra meter. Det var skönt att få den här starten efter uppehållet för hela truppen, avslutar Ulf Thronée.

Division 2 Sydvästra Götaland

Råå IF-Laholms FK 1-5 (0-2)

Mål LFK: Gjenis Zeqiri 2, Rasmus Liedman, Charlie Boson, Nils Hedström

Domare: Benit Ropica, Jönköping

LFK:s lag i "höstpremiären" (4-4-2): Rasmus Lundgren - Jesper Wennström, André Josefsson (K), Johan Wikström, Daniel Radovanovic - Nasri Aburdeini, Lucas Ragnarsson, Marcus Nilsson, Rasmus Liedman - Gjenis Zeqiri, Charlie Boson. Avbytare: Markus Johansson, Adam Johansson, Adam Vernersson, Viggo Persson, Nils Hedström, Max Sjöstrand.

Publicerad 07 August 2019 10:37